nedjelja, 16. prosinca 2018.

Gloria Steinem

Gloria Steinem rođena je 25. ožujka 1934. godine. Ona je američka feministica, novinarka i socijalno politička aktivistica. Postala je nacionalno priznata kao vođa i glasnogovornica američkog feminističkog pokreta. To se desilo kasnih šezdesetih i ranih 1970-ih. Bila je kolumnist za časopis New York i suosnivač časopisa Ms. Gloria Steinem je 1969. godine objavila članak "After Black Power, Women's Liberation" koji ju je doveo do nacionalne slave. Od svibnja 2018. putuje na međunarodnoj razini kao organizator i predavač. Kao i za 2015., pridružila se trideset vodećih međunarodnih ženskih mirotvoraca i postala počasna supredsjedateljica ženske šetnje za mirom u Koreji. Glavni je cilj bio razoružavanje i traženje ponovnog ujedinjena Koreje. Dobila je predsjedničku medalju za slobodu i još mnoga druga priznanja.

Matt Groening

Matt Groening rođen je 15. veljače 1954. godine. On je američki crtač animiranih filmova i u tome je jako uspješan. Dobio je nagradu Emmy, te je i autor poznatih animiranih serija. Neke od  njegovih animiranih najpoznatijih serija su Simpsoni i Futurama ali i strip Life in Hell. Trenutno radi kao kreativni savjetnik TV serije Simpsoni, tamo radi već sedamnaest godina. Zanimljivo je što je on bio ljevak kao i njegov lik Bart Simpson. Nikada nije volio školu pa mu je to i promijenilo život i počeo je crtati. Pohađao je školu u kojoj nije bilo ocjena ni obaveznih predmeta. U Los Angeles preselio se 1977. godine gdje je i napravio svoj strip Life in Hell. Jako je zanimljiva i njegova ljubav prema stripovima, on je neke bilješke na satu
zabilježavao u obliku stripova. 

Informatika (računalo)

Računalo je složeni uređaj koji služi sa izvršavanje matematičkih operacija ili kontrolnih operacija koje se mogu izraziti u numeričkom ili logičnom stilu. Postoje stolna i prijenosna računala. Danas se većina ljudi koristi Računalima. Sastavljena su od dijelova i svaki dio ima neku svoju funkciju. Međudjelovanje tih dijelova rezultira sposobnošću računala da obrađuje informacije. Gotovo sva računala današnjice u sebi sadrže elektroničke komponente. Jedno od najmanjih računala je picotux. Postoje ulazne i izlazne jedinice na računalu, neke jedinice mogu biti i ulazne i izlazne. Sve ulazne jedinice pretvaraju informacije određene vrste u podatke koji dalje mogu biti obrađeni u digitalnom sistemu računala. Izlazne jedinice podatke pretvaraju podatke u informacije koje korisnik računala može razumjeti. Računalo nije kao ljudski mozak, ono prepoznaje samo ograničen broj jasno definiranih i jednostavnih instrukcija. Instrukcije su u računalu predstavljene binarnim sustavom brojeva. 

Najdraži film

Moj najdraži film je Sam u kući. Režirao ga je Chris Columbus. Glavni glumci u tom filmu su: Macaulay Culkin (Kevin) , Joe Pesci (Harry) i Daniel Stern (Marv). Obitelj je otišla na izlet. Zaboravili su povesti malog Kevina pa je ostao sam u kući. Njihov je kuća pala na oko dvojci provalnika Harryu i Marvu. Oni su išli opljačkati kuću pošto su mislili da nema nikoga ali tamo je bio Kevin. Baš im je Kevin stvarao najveće probleme. Stalno im je radio nekakve zamke i spačke. Na kraju su obojica lopova završili u zatvoru i Kevinova se obitelj vratila kući. To mi je najdraži film zato što je jako smiješan i zanimljiv. Ima jako puno duhovitih događaja i stalno ima nekakve radnje. Jako mi je dobro to kako se on samo tako dobro snašao i uspio nadmudriti lopove. Još mi se sviđa to što ima više dijelova i nikada ti ne dosadi.

subota, 15. prosinca 2018.

Simon Cowell

Simon Cowell rođen je 7. listopada 1959. godine. Ima jedno dijete Erica Cowella.  On je engleska televizijska ličnost, poduzetnik i A&R izvršni i televizijski producent. Poznat je još kao član žirija poznatih TV emisija kao što su Pop Idol, Američki Idol, the X Factor. Još je i vlasnik TV izvođačke kuće Syco. Syco je kasnije preimenovan u Greenwell Entertainment. Poznat je i po svojim uvredljivo iskrenim komentarima i kritikama, po duhovitim primjedbama o natjecateljima i njihovim sposobnostima. Jedan ga je  novinar opisao kao plitka, neobazriva čovjeka bez srca. Promovirao je singlove za mnoge glazbenike, uključujući i TV osobe. Najpoznatiji je bio u osmoj sezoni Američkog Idola i u trećoj sezoni showa Britain's Got Talent. 

Što bih htio postati

Htio bih postati profesionalni kickboxsač. Već sada treniram kickboxing i jako mi se sviđa taj sport, u svojoj bi se budućnosti htio nastaviti baviti time. Već sada imam dobre uspjehe ali ja bih od toga htio napraviti posao. Zarađivati na tome što ja volim i u čemu uživam. Naravno znam da je to jako teško i da ću i primiti i dati puno udaraca, jako se je teško probiti na scenu ali se nadam da ću baš ja biti taj koji će uspjeti. Moja najveći uzor je Mirko Filipović. On mi je uzor zato što je on svoju karijeru započeo od inproviziranih treninga a sada je na svjetskom vrhu u tome što radi. Za sada mi je cilj postati svjetski i europski prvak a onda tek mogu razmišljati o profesionalnoj karijeri. Jako se nadam da ću se uspjeti probiti u tome sportu i da ću svakoga dana biti sve bolji i bolji. Ja bih svakome preporučio ovaj sport jer je jako interesantan i pun nekakvih smiješnih i zabavnih zbivanja.

Moji hobi


Moj hobi je fotografiranje. Ja smatram da je to jako zanimljiv i interesantan hobi. Volim fotografirati sebe, druge ali i prirodu. Kada fotografiram osjećam se ispunjeno i sretno. Ja bih fotografiranje preporučio i drugima, siguran sam da bi im se to svidjelo. Najviše volim fotografirati prirodu. Slike prirode mi jednostavno najljepše ispadaju, nekako su čarobne. Najdraže slike prirode su mi mora, šume i jezera. Isto tako volim slikati i druge, te slike isto ispadnu lijepe i jako zanimljive, ja mislima da dobro fotografiram ali nije na meni da odlučujem. Ja bih svima preporučio da pokušaju sa fotografiranjem jer je jako zabavno a i možemo uslikati neku lijepu sliku.